Bambi & Birdy

Bambi & Birdy

Dienstag, 17. September 2013

time to make this house a home!

the photo doesn't have to do something with anything, but comes from this amazing article:
http://www.rferl.org/media/photogallery/25102766.html

























We did it! Today our new kitchen arrived and therefore we're now proud inhabitants of a very crowded, very chaotic new flat. During the next weeks, people will still move in and out, but basically it's done and we start settling into this new living situation.

Es ist vollbracht! Heute Abend ist die Küche in unserer neuen WG angekommen und so haben wir jetzt eine sehr volle, sehr chaotische, neue Wohnung. In den nächsten Wochen werden noch ein paar Leute ein- und ausziehen, aber im Wesentlichen sind wir angekommen und beginnen uns einzuleben.


pot racks
This is what I wish our new kitchen would look like. In reality, it's from http://notesondesign.tumblr.com/page/22#52

Hier noch ein veganer Haselnusskuchen, der letzte, den ich in unserer alten Küche gebacken habe.
It follows the recipe for a vegan hazelnut-cake...the last one I made in our old kitchen.

Rezept:

1 1/4 Tassen Mehl
1 Tasse Zucker
1/3 Tasse Kakaopulver
300g gehackte Haselnusskerne
1 PK Backpulver
1 Prise Salz
1 EL Vanillezucker
1/3 Tasse Öl (vorzugsweise Soja-Öl)
Schuss klaren Essig
1 Tasse warmes Wasser




  • für den Teig: alle trockenen Zutaten mischen
  • danach alles flüssige zu den trockenen Zutaten geben
  •  in eine eingefetteten Form geben
  • in Form ca. 30 Minuten backen lassen
  • abkühlen lassen



  • recipe: 

    1 1/4 cups flour
    1 cup sugar
    1/3 cup cacao powder
    300g chopped hazelnuts
    1 big spoon backing soda
    1 little spoon vanilla sugar
    1/3 cup vegan oil
    1 cup warm water
    lacing of vinegar





  • mix all the dry ingredients 
  • after mixing the dry ingredients add the liquid ingredients
  • mix everything together and fill it in a cake form
  • bake for approx.30 minutes and let cool completely

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