Bambi & Birdy

Bambi & Birdy

Montag, 21. April 2014

Something Sweet... Appel Cup Cakes




For cupcakes:

3 eggs
1 Cup of sugar
1 tsp vanilla sugar
1/2 butter
100ml milk
1 3/4 Cups flour
2 tsp baking powder

For frosting:

100g white chocolate
100g cream cheese
yellow and green food coloring
pretzel sticks
wine gum (green, leave-shaped)





  • Preheat oven 175°
  • for 20 cupcakes
  • beat eggs, sugar and vanilla sugar together until mixture is fluffy
  • mix melted butter with milk & bring both mixtures together
  • mix flour and baking powder and put everything together
  • fill small cup cakes with the dough
  • bake for about 15 minutes
  • after baking let them cool down
  • melt white chocolate and mix with cheese and food coloring
  • spread over muffins

  • Für Cupcakes:

    3 Eier
    200g Zucker
    1 TL Vanille Zucker
    100g Butter
    100ml Milch
    200g Weizenmehl
    2 TL Backpulver

    Für Frosting:

    100g weiße Schokolade
    100g Frischkäse
    gelbe und grüne Lebensmittelfarbe
    Salzstangen
    Weingummi (grün, in Blattform)





  • Backofen auf 175C° vorheizen
  • Eier, Zucker und Vanillezucker sehr locker und schaumig schlagen
  • die Butter schmelzen, mit der Milch mischen und unter die Eimasse rühren
  • Mehl und Backpulver mischen und ebenfalls vorsichtig unter den Teig heben
  • Cupcake-Förmchen zu zwei Drittel mit Teig füllen
  • ca. 15 Minuten backen lassen und danach abkühlen lassen
  • Schokolade schmelzen, mit Frischkäse und Lebensmittelfarbe verrühren und auf Cupcakes streichen
  • mit Salzstangen und Weingummi garnieren